Wednesday, May 20, 2009

Satu Soalan Bodoh


Ketika Manchester United memenangi gelaran liga mereka yang ke 18 baru-baru ini, aku terdengar satu soalan bodoh di kedai mamak. Sebelum itu, aku nak bagitau yang kedai mamak itu dipenuhi hampir kebanyakan penyokong Syaitan Merah atau Red Devils. Biasalah, orang Malaysia. Berbalik kepada soalan bodoh tadi, aku terdengar dan melihat ia dilontarkan oleh seorang remaja berjersi United. Soalan yang dilontarkan adalah ketika tamat perlawanan dengan Arsenal di mana keputusan seri sudah memadai buat MU memenangi gelaran.


Soalan tersebut berbunyi....



" Wey, ni final ke?"
.........


...........

............

Suasana sunyi ketika itu kerana soalan itu aku kira dilontarkan agak kuat. Tiada jawapan untuk soalan itu baik dari kawan-kawannya ataupun pengunjung lain. Aku cuba menahan gelak dengan segera meninggalkan restoran mamak itu. Sebenarnya aku malas melihat pasukan MU menjulang piala.

Maka, sebab beliau bertanyakan soalan itu berkemungkinan adalah:


A) Melihat kawan-kawannya gembira sedangkan keputusan seri.

B) Melihat sambutan gembira para pemain United di kaca tv.

C) Melihat penyokong Arsenal pulang hampa.

D) Sebab dia memang bengap?


Jadi, nasihat aku, sebelum turun menonton di kedai mamak pastikan anda dapatkan dulu info perlawanan yang bakal anda tonton jika tidak mahu malu sendiri. Jangan sesekali mengikut dan turut serta kawan-kawan sedangkan anda tak tahu apa-apa lebih-lebih lagi penyokong MU. Biasa terjadi...



P/S - Jangan marah fans MU. Tahniah untuk gelaran ke 18.

2 comments:

putraZ said...

a ah ek... bengap nyer soalan...
ape2 pon lega sbb si kaki kengkang tuh dah berambus dari MU n gi real madrid..


ps: tumpang lalu ek.. tersinggah blog bro.. YNWA ^_^

eJAI said...

haha..kaki kengkang ngan kaki kongkek kuat tuh...

Habis die rosakkan gadis2 sepanyol yg mmg dh rosak tuh...kakaka

Tq singgah...xde hal la Liverpool!!

 
Google Analytics Alternative