Saturday, July 04, 2009

Memori Dahulu Kala


Dulu aku suka menonton Ultraman. Antara Ultraman yang terawal sampai di bumi Malaysia ni adalah Ultraman Ace. Pergh, bayangkanlah dalam tahun 90an dorang dah boleh sampai sini. Erk.

Ok, ini serius! Kata Wonderpets. Berbalik semula kepada kisah Ultraman Ace ni. Zaman 90ana menyaksikan kemasukan besar-besaran kartun-kartun ke kaca televisyen Malaysia. Yelah, dah ada saluran tv swasta ditambah pula dengan Dasar Pandang ke Timur oleh Dr. Mahathir. Ada kena mengena ke?

Kalau dulu memang Ultraman Ace ni yang popular kat tv-tv. Sampai dok cerita kat sekolah, kat sekolah agama, kat kelas tuisyen dan segala tempat lepak yang ada la. Tapi aku tak ingat la tv berapa yang siar cerita Ultraman ni. Cuma, aku ingat lagi yang bila cerita ni nak start memang seram. Dia punya intro musik tu yang buat seram sebenarnya. Sampai sekarang aku pun dah tak ingat berapa adik-beradik Ultraman nih. Kalau dulu minat jugakla nak tau adik-beradik dan salasilah keturunan Ultraman ni. Siap bergaduh berebut kad yang ada point-point tu. Sapa menang dapat kad lawan. Haha.

Selain dari Ultraman ni sebenarnya banyak lagi kartun lain yang masuk zaman tuh. Transformers, Thundercats, Voltron, Cybercop, Gaban dan macam-macam lagilah. Boleh google sendiri la.

Kat bawah ni intro Ultraman Ace. Seram tak muzik intro dia?P/S - Jangan amik pot subtitle dia. Melawak saje.

No comments:

 
Google Analytics Alternative